top of page

"Hoe Vind je de Juiste Kindercoach voor Jouw Kind?"

Het lijkt wel een doolhof: zoveel kindercoaches, zoveel verschillende benaderingen! Hoe weet je nu welke bij jou en je kind past? Wat doen ze eigenlijk, en wie kan jou en je kind het beste helpen? Het is een wirwar van opties, variërend van zweverig tot simpele trucjes. Waar moet je beginnen?


Toen ik begon met de opleiding tot kindercoach, deelde ik in deze verwarring, niet als ouder, maar als een startende coach. Waarom zou iemand met zijn kind naar mij moeten komen? Waarom überhaupt een kindercoach? En hoe zou ik mijn keuze voor een opleiding in deze wirwar moeten kiezen? En als ik dat al moeilijk vind met alle informatie, hoe moet een ouder dit dan doen?


Het antwoord is eigenlijk eenvoudig: niemand hoeft persé naar mij te komen. Er zijn talloze goede kindercoaches, en helaas ook wat minder goede. Maar uiteindelijk delen ze allemaal hetzelfde doel: Hulp bieden aan jou en je kind.


Mijn coaching is niet voor ouders die denken dat ik een magisch toverstafje heb om ervoor te zorgen dat hun kind direct gehoorzaamt, zijn of haar angst direct kwijt is of -nooit meer bepaald gedrag zou laten zien. Als opvoeden zo simpel zou zijn, zouden magische toverstafjes niet aan te slepen zijn in de winkels. Wat ik wél kan bieden, zijn effectieve tips en tools waarmee je zelf aan de slag kunt. Het effect daarop wordt dan wel weer vaak als 'magisch' ervaren, toch nog een beetje magie dus ;-).


Daarnaast werk ik met je kind aan zaken zoals zelfvertrouwen, omgaan met nare gevoelens, weerbaarheid tegen pesten, omgaan met boosheid, en het begrijpen van emoties. Je kind is namelijk de expert over zichzelf en heeft vaak zelf al de oplossing, bewust of onbewust.

Hoe doe ik dat dan? Daarvoor heb ik een gedegen opleiding gevolgd. Ik begeleid je kind in het vinden van zijn of haar eigen oplossingen, gebruikmakend van spel, gesprekken, of andere activiteiten die je kind prettig vindt. Het zoeken naar wat hierin werkt, die specifieke puzzel leggen om dat te bereiken, dat is mijn werk en daar ben ik voor opgeleid.


Wat gebeurt er tijdens mijn sessies? Praten, spelletjes, rollenspellen, zelfs zwaardgevechten of blotevoetenpaden, noem maar op. Het is echt maatwerk, omdat wat voor het ene kind werkt, niet per se werkt voor een ander kind met vergelijkbare uitdagingen.


Is het zweverig? Absoluut niet. Als je mij zou kennen, zou 'zweverig' niet het eerste woord zijn dat in je opkomt. Kinderen vertonen gedrag, maar onder dat gedrag schuilen talloze gevoelens waar ze mee worstelen. Gedrag is hun vorm van communicatie, soms wat onhandig, maar ze proberen je iets te vertellen. Aan jou als ouder en mij als coach om dat te ontrafelen, gaaf toch!


En waarom zou je voor mijn coaching kiezen? Niemand moet persé naar mij komen, maar als je wilt samenwerken aan de groei van jouw kind, ben ik er om je te ondersteunen. Mijn benadering is niet gebaseerd op magie, maar op praktische stappen, empathie en begrip. We ontdekken samen de kracht van je kind en werken aan oplossingen die passen bij zijn unieke behoeften. Want uiteindelijk draait het allemaal om jouw kind en zijn welzijn. 

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page